Kreatív Disney Blog

Rövidülhet a NYÁRI SZÜNET!?

2015. június 18. 12:29 - Mészáros Nóra Babytex

Rövidülhet a Nyári Szünet?! 
A nyári szünet rövidítését vetette fel Czunyiné Bertalan Judit közoktatásért felelős államtitkár. A vakáció rovására a többi szünet viszont hosszabb lenne.

2047948_df75bf8412bd7f9fb92ff31d38927787_wm.jpg

 

Ti hogy tudjátok ezt megoldani?

Amennyire imádják a gyerekek, annyira aggódnak a szülők! Sok családban hatalmas gondot jelent a nyári szünetben a gyermekelhelyezés! A legtöbb helyen nehezen összeegyeztethető, hogy mikor ki vigyázzon a gyerekekre! Sajnos még kevés helyen van nyári óvoda és napközis suli, ahová a gyermekek örömmel, kötelezettség nélkül mehetnének, amíg a szülők dolgoznak!

Nálatok is előfordult már? Hogy tudjátok orvosolni?

11 hét az nagyon hosszú idő... Melyik gyerkőc szeretné, mikor végre kiszabadul az iskolapadból, hogy még nyáron is olvasni és számolni kelljen? Sok szülő az augusztusi hetekben jön rá arra, hogy gyermeke egyszerűen mindent elfelejtett, amit az elmúlt években tanult! Nehezen megy az olvasás, a számolásról meg nem is beszélve... Ez főleg az alsós tagozatos diákokra jellemző.

Nektek melyik lenne a legideálisabb?

Az őszi, a téli és a tavaszi szünetről mindig azt vesszük észre, hogy el sem kezdődött még, de már vége is lett! Ősszel, mikor még bennünk él a hosszú nyári szünet emléke, az a néhány napos őszi szünet csak úgy elszalad. Nehéz összehozni egy nagyobb családlátogatást, mert mire az ember elutazik vidékre, mire odaér indulhat is haza! Jobb lenne, ha néhány nappal hosszabb lenne??

A téli szünetről nem is beszélve! Mire a karácsonyi ajándékok kiosztásra kerülnek, egy szemvillanásra a pezsgő dugó is elszáll és már lehet is visszapakolni az iskolatáskába! A szánkózásra, hógolyózásra és a hóember építésre csak néhány napunk marad.

Tavaszi szünetkor éppen csak egy nyúlfarknyi idő van. Mire a gyerkőc hozzászokik, hogy kicsit tovább alhat, már kelhet is korán! Nehéz összehozni egy kis tavaszi kirándulást, családlátogatást!

Mit gondolsz, szerinted jobb lenne a rövidebb nyári szünet és hosszabb év közbeni szünetek?

Köszönöm, hogy a cikkem olvasására időt szakítottál!
Szép napot, puszi Mindenkinek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disneykreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr427554092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása