Kreatív Disney Blog

Hová lett a Karácsony meghittsége?

2015. december 14. 09:25 - Mészáros Nóra Babytex

6_1.jpgBiztosan neked is eszedbe jutott már, hogy bezzeg az én időmben nem erről szóltak az ünnepek... Persze mondhatja az ember, hogy változik a világ, már a XXI. században élünk... DE BIZTOS HOGY ÍGY A HELYES?

Visszaemlészem arra, hogy a legnagyobb örömöt az jelentette, hogy a család együtt volt, összegyűlt mindenki az esti vacsorára. Az esti ünnepet a nagytakarítás előzte meg, ahol mindenki sürgött forgott a lakásban, mindenki kivette a maga feladatát!

A fadíszítés is közös tevékenységnek számított, és a megterített asztal is különleges volt, ugyanis felkerül az adventi koszorú, melyen a 4. gyertya lángja is lobogott. A vacsora után pedig jöhetett az ajándékok kibontása, melyekben nem drága mobiltelefonok voltak, hanem ruhák, társasjátékok, könyvek, kifestők, saját kézzel készített játék. A karácsonyfa alatt az egész család, kicsik és nagyok egyaránt karácsonyi dalokat énekeltek és nagyon meghitt, békés hangulat uralkodott.
3615440_f2270c3853d00635f910884e9069a677_wm.jpg

Ezzel szemben ma hogy telik az ünnep?!

Sokak már novemberben megírják a kívánságlistát, melyben főleg okostelefon, laptop és laposTV, Xbox szerepel... Ha a szülő ezt éppen nem engedheti meg magának, akkor enged a média csábításának, nem számolva a következményekkel... Gondolok itt a személyi kölcsönökre, utána pedig a kölcsönkiegyenlítő hitelekre! Persze minden édesanyának a legfontosabb a saját gyermeke boldogsága, DE hova tart így a világ, ha semmi személyesség és öröm nem veszi körül az ünnepeket, csak az idegességről és a görcsbe rándult gyomorról szól?
black_friday_newca_3121031k.jpg
A facebookról már nem is beszélek... Sokaknak másról sem szól a Karácsony, csak hogy a 24-én feldíszített Karácsonyfát megosztják ismerőseikkel, emellé egy két képet posztolnak az ünnepi vacsora készítéséről és a megterített asztalról, majd várják a LÁJKOKAT és az elismerő hozzászólásokat abban a virtuális világban, ahol élnek, ahelyett, hogy mindezeket a családjuk szájából örömmel hallanák... 
2_1.jpgKöszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésem! Nyugodt, Békés, Kellemes Örömben és Nevetésben Gazdag Karácsonyi Ünnepeket Kívánok előre is Mindenkinek!

Puszi 
Nóri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disneykreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr928170884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása