Kreatív Disney Blog

Anyaként hogyan NE viselkedj!

2016. január 25. 10:02 - Mészáros Nóra Babytex

kislany_anya_testver.jpgTudom, könnyű ezt mondani, de érdemes megfogadni, amit ebben a rövid kis bejegyzésemben írok!

 

Szemezgettem a minap kicsit az egyik kérdések-válaszok oldalon és egy-egy igazán furcsa, olykor felháborító válaszokat találtam...!

 

 

Gyermekvállalás előtt biztosan mindenki elhatározza, hogy Ő nem fog ebbe a hibába esni!
 

Egy gyermek, főleg az első szülött mindig egy ajándék :) ... DE hogyan készítsük fel Őt egy kistestvér érkezésére? Hogyan ne tegyünk a két gyermek között különbséget?

testveriseg.png

A saját véleményem az, hogy a második gyermek érkezésekor, már minél előbb kezdjük el felkészíteni a nagy testvért a kisbaba érkezésére! Olykor-olykor a kicsi "hozhat neki" apró meglepetéseket, hogy ne érezze az első szülött gyerkőc, hogy Ő később ki lesz szorítva!

enhanced-13528-1399569867-16.jpg

Az édesanyának el kell magyaráznia, hogy a kicsinek mennyi törődésre és figyelemre lesz szüksége és ehhez a nagytesó segítsége is kelleni fog! Érezze, hogy Ő is fontos! Be kell vonni a fürdetésbe, etetésbe, játékba és a pelenkázásba is, hogy érezze, Ő sincs elhanyagolva!

kedvenc_gyerek_n.jpg

A két gyerkőcöt soha nem szabad egymáshoz hasonlítani! Ez szerintem a legfontosabb annak érdekében, hogy ne sérüljön a lelki világuk! Érdemes kiragadni egy-egy jó tulajdonságukat pl: az egyikőjük szépen rajzol, a másikuk pedig képes mindig megnevettetni az egész családod!

Fontos, hogy az édesanya heti több nap, legalább 1-1 órát töltsön kettesben külön-külön a gyerekekkel! Lehet ez játszóház vagy csak egy séta a parkban! :)

mum_child.jpg

Ha ezek mind megvannak, akkor biztosan kiegyensúlyozott és boldog gyermekkort fognak maguk mögött hagyni a gyerkőcök!

Puszi mindenkinek!
Nóri

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disneykreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr848310866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panaszmuki · http://meisz.blog.hu 2016.01.26. 07:10:01

Nóri, tanulj meg helyesen írni!

kispotzak 2016.01.26. 09:10:53

Nóri, ez egy nagyon bájos írás. És persze mindenben, amit leirtal, abban teljesen igazad van. Csak épp nem írtál le szinte semmit. . Nyilvánvalóan nem a joszandek hianyzik, hanem- szerintem- a tapasztalat. Van neked akár csak 1 gyereked? Mert 2 vagy több tuti nincs. Akkor ugyanis tudnád, h a fentiek amit leirtal nemhogy a jeghegy csúcsa, de a csúcs felső pár millimetere. Szerintem jobb lenne ha olyan témákról írnál, amiben vagy van tapasztalatod, vagy megkerdeztel néhány hozzaertot. Mert anélkül csak rózsaszín kozhelyeket fogsz írogatni tok feleslegesen.

gombakomba 2016.01.26. 09:29:08

Nóri, maradj a kaptafánál!
Tanácsot a textilekről adj, pszichológiáról meg inkább kérj.
És - ha már írásra adtad a fejed - tanulj meg helyesen írni, nyelvtani és nyelvhelyességi szempontból is. Borzasztó kellemetlen olvasni az írásod.

_sélli 2016.01.26. 10:00:45

Ez egy semmit mondo cikk.. Semmi hozzaadott erteke nincs. Ezt egy kb 10 eves gyerek is tudja.

Mészáros Nóra Babytex · http://bolt.babytex.hu/ 2016.01.26. 10:22:16

Köszönöm szépen Nektek, hogy elolvastátok a bejegyzésemet :)
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Advanced Flight 2016.01.26. 14:55:13

Szerintem nem is a tényleges megkülönböztetés (ami a legnagyobb odafigyelés mellett is becsúszhat), hanem a kifejezett szándék a lényeg, amit a gyerekek nagyon is észrevesznek. Tehát ha pl. a szülők nagyon odafigyelnek arra, hogy ha az egyik kap egy legót a jó biziért, akkor a másik is kapjon, vagy ha az egyik kisír magának valamit a boltban, akkor a másik kérés nélkül is kapjon valami hasonlót stb., akkor a gyerekek látják, hogy a szülők igyekeznek nem tenni különbséget, és sokszor ez már elég. Nem lehet mindig mindent patikamérlegen kétfele osztani, de törekedni kell rá! És akkor nincs szívszakadás, ha néha mégsem jön össze az egyenlősdi (pl. az egyiket ugyanazért a hibáért jobban letolják, mint a másikat).

kisvirag78 2016.01.26. 15:47:27

Sokszor a legjobb szándék ellenére is a gyerekek úgy érzik, őket kevésbé szeretik, és semmitmondó apróságokból levezetik, hogy a másik a kedvenc, ez berögzül a fejükbe, és később semmi sem veszi rá őket arra, hogy felülvizsgálják.
Pedig a nehezebb gyerek több energiát nyel el, a másik látszólag egyedül is boldogul, óhatatlanul egyszer-egyszer nem sikerül az egyensúlyozás. Arról nem beszélve, hogy egész más a helyzet két gyereknél, ahol kettő között kell egyensúlyozni, és igazi nagycsaládnál, ahol sok, korban és igényben különböző gyereket kell közös nevezőre hozni mondjuk egy programtervezésnél. Az jó, hogy töltsünk velük külön 1-1 órát, de könyörgöm, addig ki vigyáz a másikra??? Ha meg már olyan nagy, hogy nem kell rá vigyázni, már késő az ilyesmit elkezdeni.
Ez egy közhelygyűjtemény. Egy valódi tanácshalmazt viszont szívesen olvasnék.
Egyébként az első gyerekemet azért szeretem máshogy, nem jobban, de másképp, mert mellette lettem anya. Ő nem igazán gyerek nekem, hanem egyfajta társ, barát, aki a hibáimat, gyengeségeimet sokszorosan ismeri a többiekhez képest, mégis elfogad ilyennek. Másképp is kezelem, van egyfajta titkos összhang köztünk, őt sosem instruálom, hanem mindent megbeszélünk, mégis ő úgy érzi, a kicsikkel többet foglalkozom, mert ugye rám vannak fizikailag szorulva, tehát őket jobban szeretem. A kicsik meg úgy érzik, a nagyoknak többet szabad, őket szeretem jobban, a középsők pedig úgy, hogy mindenkit egyformán szeretek, de titokban őket a legjobban. Gyereke válogatja, mit hogy él meg. Tényleg jó lenne erről tanácsokat olvasni.

kispotzak 2016.01.26. 15:53:25

@Advanced Flight: Szerintem tévedsz. Nagyon könnyű ugyanannyi csokit/fagyit/lufit stb megvenni két gyereknek, ezt nagyon hamar természetesnek fogják tekinteni. Dea szivfajdalom, féltékenység pont az "engem leszidtal, amikor... őt nem.." szitukbol jön. És hiába jogos akár a megkülönböztetés (pl mert az a gyerek nagyobb, neki már tudnia kellett volna a szabályt), az ilyen szituk elkerulhetetlenek. Nem lesz mindig egyforma a bizi, nem lesz mindig egyformán türelmes a szülő stb.

kispotzak 2016.01.26. 15:55:49

@kisvirag78: Jó volt olvasni a hsz-ed. Szerintem itt nem te szorulsz tanácsra, inkább te adhatnal :-)

Advanced Flight 2016.01.26. 23:35:48

@kispotzak: az ilyen szituk elkerulhetetlenek.

Erről beszélek én is. Mindig nem jöhet össze, de ha tudatosan figyelnek a szülők, és 90 %-ban nincs megkülönböztetés, a maradék 10 %-ot sztem el fogják viselni. Ez mellesleg saját tapasztalat, nem a levegőből írom.
süti beállítások módosítása