Kreatív Disney Blog

4+1 Tipp, amivel havonta több ezer forintot megtakaríthatsz!

2015. szeptember 14. 11:14 - Mészáros Nóra Babytex

peeenz.jpgMinden család számára egy igen nehéz időszakon vagyunk túl, ez nem más mint az iskolakezdés! Szeptember hónapban sok családfő töri a fejét, hogy hogyan lehetne egy kis megtakarításra szert tenni!


Mire a beiskoláztatás lezajlik, az ember gondolkodhat azon, hogy az ünnepeket miből fogja finanszírozni. Bejegyzésemben semmi újdonságot nem írok, de ha ezeket betartod, akkor biztosan néhány ezer forintot félre tudsz tenni a szűkösebb időkre!

 

1. Mennyi is az annyi?!
Fontos, hogy konkrétan legyünk tisztában, mennyit is keresünk és ebből mennyi megy el az állandó kiadásokra (rezsi, hitel, biztosítás stb), így a fizetésünk megmaradt részéről kell úgymond gondoskodnunk, hogy jó helyre kerüljön. A megmaradt összeg legalább 10 de legjobb esetben 20 %-át érdemes eltenni tartaléknak (ami higgyétek el nagyon fontos, ez havonta gyűlik és tudjuk, hogy valami nagyobb kiadás, vagy gond esetén (valami tönkremegy a háztartásban) tudunk hová nyúlni, ez másrészt biztonságot fog nyújtani nekünk. Ezután a megmaradt összegünket kell beosztani a havi kiadásokra, ide sorolható egyértelműen az étkezés, háztartási dolgok (wc papír, tusfürdő, takarítószer), szórakozás, ruházkodás, esetleg extra spórolás (mondjuk nyaralásra, kirándulásra, koncertre).
penzes_lead.jpg
2. Étkezés
A rezsin és a kötelező kiadásokon kívül a legtöbb pénz az étkezésre megy el. Nagyon sok pénz spórolható, ha az ember egy kicsit odafigyel arra, hogy hol mit vásárol! Fontos, hogy kerüljük a gyors éttermi kajákat és a cukrozott üdítőket. Fontos akár egy hétre előre beosztani a heti főzési rendet! Egy szaftosabb könnyen elkészíthető ételből érdemes többet főzni, betenni a fagyasztóba és néhány héttel később csak kiolvasztani. Ezzel időt és pénzt is spórolhatsz! Fontos, mindig idény gyümölcsöt vásárolj a drága csokik helyett! Ha sós nasira vágytok a családdal, vásárolj pattogatni való kukoricát, amihez egy kis sőt adva nagyon finom nasira tehetsz szert és nem kell hozzá más csak egy fedő és egy lábas :)
gyorsettermek.jpg3. Ruházkodás 
Évszakváltáskor egy gyorsan növő gyermek esetén nagyon meg tudja terhelni a pénztárcát ha rossz helyen vásárolunk! Érdemes megnézni ruhacsomagjainkat, ahol sok pénzt meg tudsz takarítani! Egy csomagban szinte egy egész szezonra elegendő méretre válogatott ruhát kapsz, mindezt egy postaköltséggel házhoz szállítjuk sorban állás nélkül!
bazsi_pakol_1.jpg4. Háztartás
A drágább nem mindig jobb elv itt is kifejezetten igaz! Mosószerből és öblítőből nem szükséges megvenni a legdrágábbat ahhoz, hogy tiszta, illatos ruhát adhass a családra! Olcsó természetes eszközök bevetésével több marad a pénztárcádban!  Mosásra mosószódát vagy a dm babáknak való folyékony mosószerét ami illat és színezék mentes vagy pedig mosódiót attól függően milyen anyagot mosok, valamint öblítőnek egy otthoni kedvencemet Bohort, ami egy koncentrátum és fél évig is elég egy flakonnal.
Takarításra bátran használjatok ecetet és szódabikarbónát, citromot, olcsó, de hihetetlenül hatásos!
tisztitas.jpg

Kíváncsian várom a ti tippjeiteket, hogy hogyan spóroltok és osztjátok be a kiadásokat. Remélem én is tudtam segíteni egy kicsit és találtatok pár tippet :)

 

+1 Közelgő ünnepek

Egy közelgő születésnapra vagy Karácsonyra érdemes már hónapokkal előre gondolni, nem pedig decemberben dörzsölni a tenyerünket, hogy hogyan is fogjuk ezt megoldani, átvészelni! Érdemes olyan dolgot vásárolni, ami hasznos, de örömét is leli benne a gyerkőc!Lehet az egy kesztyű vagy sál, egy ágyneműhuzat vagy egy pihe puha pléd, de egy kedvenc szereplőjével díszített konyhai kellékkel is biztosan örömet lehet okozni minden gyermeknek!

Remélem a cikkem egy kis segítséget tudtam nyújtani Neked!
Puszi Mindenkinek!
Nóri

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disneykreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr227786708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása