Kreatív Disney Blog

Hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolakezdésre?

2015. július 06. 09:58 - Mészáros Nóra Babytex

Hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolakezdésre?

elsoiskolainap.jpgLeírok Nektek nyolc tippet. Igaz még csak a Júliust kezdtük meg, de tudom, hogy nagyon sokan közöttetek idén kezdik el az iskolát a gyermekükkel. 

Sokatok most kicsit furcsán fogja olvasni ezt a cikkemet hiszen mi többnyire a gyermek divattal foglalkozunk, de úgy gondoljuk az iskola az óvoda és bölcsőde kezdés is nagyon szoros része a családnak. 

Hiszen ez egy elég komoly választóvonal a gyerekek és a szülők életében egyaránt. Hogy
megkönnyítsük ezt az időszakot és biztosítsuk, hogy a lehető legjobban érezze majd magát az iskolában a gyerek, érdemes már most néhány dologra figyelnünk.

Nyolc dolgot fogok leírni, amire én úgy gondolom érdemes odafigyelnünk. 


1. Fontos információk

Törekedjünk arra, hogy a legfontosabb információkat át tudjuk adni a gyermekeinknek. Egy vagy két hét bőven elegendő arra, hogy elmeséljük részletesen, hogy mi is fog az iskolában történni, mi vár rájuk és, hogy hogyan fognak telni a mindennapjaik. Egészen biztos, hogy gyermekeinknek nagyon sok kérdése lesz ezért érdemes érthetően és nyugodtan elmagyarázni Nekik mindent. 

2. Szerető és békés otthon szerepe

Az iskola szerepének hangsúlyozása mellett törekedjünk arra, hogy az otthon biztonságát is kiemeljük. Már most biztosítsuk arról, hogy mindenben számíthat ránk és bizalommal fordulhat hozzánk. 

3. Tanszerek

Nagyon hasznos ha az iskolakezdéshez szükséges tanszereket közösön vásároljuk meg a gyerekkel. Ez ma már meg tudjuk tenni az interneten keresztül is. Természetesen itt a tanszerekhez ma már beletartoznak az egyéb kiegészítők is mint például a táska, tornazsák, tolltartó és az egyéb dolgok. 
Most kezdődik az az időszak amikor még mégannyira sem lesz időtök mint előtte főleg, ha nálatok is több gyermek van. Sokan úgy gondolják ezek a kiegészítő dolgok az iskola kezdéskor nem is olyan lényegesek, de higgyétek el nagyon is azok. Természetesen azt is tudjuk, hogy ilyenkor minden fillér be van osztva. 

Ebből kifolyólag szeretnék Nektek segíteni ezeknek nem elhanyagolható kiegészítőknek a beszerzésében. Azt ígérhetem, hogy velem pénzt és időt is spórolhatsz. De még nem mondok el mindent. Erről Július végén részletesen írni fogok az egyik bejegyzésemben. 

4. Iskolalátogatás

Érdemes utána érdeklődni, hogy augusztusban mikor van rá lehetőség, hogy körbenézzetek az iskolában. Ez remek lehetőség arra, hogy gyermeketek megismerkedjen a környezettel. Nyugodtan mutassátok meg nekik a tantermeket, folyosókat magyarázzuk el, hogy mi mire való. Így az iskola megkezdésekor sokkal otthonosabban fog mozogni. 

5. Osztálytársak

Általában az óvodai csoportból több gyerek is szokott ugyanabba az iskolába menni. Érdemes velük a nyár folyamán tartani a kapcsolatot például az iskolalátogatást együtt megoldani. Az ismerős óvodai társ szintén a biztonságérzetet erősíti és későbbiekben segíti a barátságok kialakítását másokkal. 

6. Más szemlélet

Az iskolában sok dolog más lesz mint otthon vagy az óvodában. A játék és mozgás helyét átveszi a koncentráció bár a pedagógusok mindent megtesznek az átmenet megkönnyítésére azért sok újdonságra számíthat gyermekünk. Érdemes nyáron már elkezdenünk a hozzászoktatást kisebb játékokkal, feladatokkal. 

7. Mérés 

Az egyik legnagyobb nehézséget okozó újdonság az óvodában az, hogy a gyereknek elkezdik mérni és összehasonlítani az eredményeit valamint erről visszajelzést is elkezdenek adni. Időben elkezdett otthoni játékkal hozzá tudjuk szoktatni a gyermeket és megtaníthatjuk arra, hogy az eredmények tanulással és gyakorlással javíthatók. 

8. Koncentráció

A másik igen fontos újdonság, amivel a gyerek az iskolában találkozhat elsőnek az a koncentrációval kapcsolatos elvárás. Mivel végig kell ülnie az órákat és figyelni is kell azokon ezért érdemes ezt a készségét a gyermekünknek fejleszteni. 

Köszönöm, hogy végig olvastad a cikkemet és remélem a közelgő webshoppunkból tudunk Nektek megoldást találni a közelgő iskolai tanszerek illetve kiegészítők beszerzésére. 

További kellemes napot! 

Nóri

Cikkünk alapanyagát :) a bien.hu oldalról szereztük be. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://disneykreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr857575314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása