Kreatív Disney Blog

Anyaaa! Unatkozooook!!

2015. július 07. 18:50 - Mészáros Nóra Babytex

Hurrá, itt a nyár és vele együtt a legkomolyabb szervezkedés is: mikor, hol, kivel lesznek a gyerekek, és főleg mit csinálnak ott? 

shutterstock_93516394_0.jpg

Ha Önnek kiskorú gyermekei vannak, minden bizonnyal a fenti mondat volt az, amit a legtöbbször hallott az elmúlt nyári hetek során. Legalább kétszázszor, ha hihetünk a hivatalos adatoknak.

Lehet a rekkenő hőség, vagy a nyári zápor az, ami megakadályozza a szabadtéri programokat! Pedig ugye, hogy kint az udvaron mennyivel könnyebb lekötni a lurkókat? Ott szinte végtelen a játéktár, nem beszélve a tágas környezetről... Lehet strandolni, labdázni, szaladgálni, biciklizni, focizni, fogócskázni és még sorolhatnám! Ezek a lakásban szinte egytől egyik tiltólistára kerülnek! És ilyenkor merül fel a gyerekben a kérdés, hogy Anyaaa! Mit csináljak? Unatkozok!

A szülők nagy részének komoly gondot jelent a gyerekek 11 héten keresztül való elfoglalása, a táborok, családi nyaralások és nagymamás programokkal való zsonglőrködést sokan igen feszülten élik meg. Egy szülők körében elvégzett kérdőív tanúsága szerint 43%-uk nagyobb stresszként éli át a gyerekek nyári vakációjának megszervezését, mint az esküvőjükét, vagy a lakáseladással és vásárlással járó nyűgöket.

Bejegyzésem fő célja, hogy megpróbáljak egy kis terhet levenni a vállatokról és néhány benti elfoglaltságot ajánlok Nektek.

Sudoku Kicsiknek
A jól ismert játék 2x2 kockákból áll, minden sorban, oszlopban és négyzetben egy szám csak egyszer szerepelhet! A gondolkodni szerető gyerkőcöket biztosan néhány percre leköti. 

nevtelen_1.pngLetölthető itt: http://www.education.com/worksheet/article/squirrel-sudoku-second/

Részletgazdag színező
Nyomtasd ki és indulhat is az ügyeskedés! Ezekkel garantáltan fejlődik a gyermeked kézügyessége, aprólékos mintázata odafigyelésre, koncentrálásra készteti a gyerkőcöket!

nevtelen2.png

 

Letölthető itt: http://www.louiseelliottdesign.net/Download.html

Labirintus
Nálatok is nagy izgalom eljutni a START-ból a CÉL-ig! Ezekben a bonyolult mintákban könnyű elveszni az elágazások között! HAJRÁ!

nevtelen3.png

Letölthető itt: http://www.amazeingart.com/free-mazes.html

A felsorolt időtöltések mellett persze még mindig lehet mondani a gyermekeknek a feltett kérdésre, hogy mit csináljak? hogy fess, rajzolj, olvass, babázz...!
Ha egyikhez sincs gyermekednek kedve, vesd be az alábbi kis viccet, amivel ezt a bejegyzésemet le is zárom:

Gyerek: Anya unatkozom. Mit csináljak?
Anya: Takarítsd ki a szobádat.
Gyerek: Mindegy. Már nem is unatkozom.

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, remélem tetszett és tudtam egy két hasznos ötlettel szolgálni! :)

Puszi
Nóri

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disneykreativ.blog.hu/api/trackback/id/tr897608040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása